Häät: Mekon valinta

Huh kun käy jännäksi!

Kävinkin heti maanantaina melkein ex tempore juhlapukuliikkeissä katselemassa valikoimaa, ja löysin jokaisesta kolmesta liikkeestä yhden sopivan mekon. (Olisi ollut halukas kaveri makutuomariksi, mutta en antanut tarpeeksi varoitusaikaa…) Kuvia sain ottaa vain yhdestä, eikä netistä löydy muita mekkoja, niin vanhoja malleja kuin enintään tuurilla, joten ei vieläkään kuvia 🙁

Sanoin siis liikkeissä haluavani puolipitkän, vaalean (keltainen/kultainen/ehkä sininen) mekon maistraattiin. Onneksi päätin jättää pitkän, valkean mekon kokonaan välistä, sillä niiden sovittelu olisi vaatinut aikaa päiväkaudet! Nyt pienen valikoiman näki nopeasti ja oli helppo verrata pukuja keskenään (paitsi eri liikkeiden välillä). Kokeilin kyllä valkeitakin mekkoja, mutta niissä ei ollut juuri sopivia malleja. Tässä siis löydöt:

1. mekko: vaaleansininen, valkoinen ja kultainen pitsikuvio. Oikein helmikuinen ja sievä! Ohuet olkaimet, polvimitta. Puoleen hintaan, vaatisi hiukan kaventamista yläosasta, yht. 134 e, valkoinen huivi 50 e.

2. mekko: keltainen, hilekoristetta. Säärimitta, mutta muuten istuva. Raskaampi helma, mutta tylliä voi ottaa pois vaikka itse. Tässä voisi olla kiva tanssia! Jokin tässä ei silti ihan kolahtanut, mutta en tiedä mikä. Mukana huivi ja olkaimet, 160 e.

3. Harmaa mekko valkealla pitsillä, leveät olkaimet/lyhyet hihat, polvimitta. Oikein sievä, vaatisi pienentämistä hartioista. Yli 200 e.

Suosikkimekkoni on numero 1, ja sitä sovitinkin aivan ensimmäisenä. Voisin oikein hyvin nähdä itseni siinä maistraatissa ja ravintolassa. Kakkosmekon voisin hankkia vaikka myöhempiin juhliin joissa olisi tanssimistakin, ja kolmosliikkeestä löysin toisen, täydellisesti istuvan, kivan mekon muihin juhliin ja hienon juhlapaidankin, joten ei nolottaisi hylätä tuota kolmosmekkoa. Jos taasen voittaisin arvonnassa asukokonaisuuden kolmosliikkeestä, voisin ottaa sen kalliinkin mekon!

Isoin ongelma on aika. Muokkaustyöt vaativat joitakin päiviä ja minun pitäisi myös ostaa uudet (olkaimettomat) rintsikat ja sukkikset, mahdollisesti kengätkin, ja mieluiten ennen uutta sovitusta. Tietenkin sairastuin nyt inhaan flunssaan! Kipulääke auttaa jaksamattomuuteen, mutta en silti kehtaisi mennä kaupungille hikoilemaan ja rehkimään (tiistaina jo parin korttelin kävely bussipysäkille tuntui tosi inhalta). Kuitenkin saadakseni mekon varmasti ajoissa (eikä esim. juuri hääpäivänä) minun olisi kannattanut käydä ostamassa se tänään tai viimeistään huomenna… Ihme, etteivät myyjät moittineet myöhäisyydestä! Toisaalta itsekin sanoin, ettei mekkoa ole mikään pakko olla, halusin vain nähdä jos löytyisi joku hyvä.

Ehkä menen maistraattiin sittenkin normaaleissa, siisteissä vaatteissa, ja hankin mekon sitten valmiiksi hääkuvia ja erilaisia juhlia varten. Eipähän tarvitsisi ressata kampauksestakaan vielä lyhyellä aikataululla…

Vielä lopuksi asiantuntijan vinkkejä mekkoja katseleville Bling-blogista: Hääpukumetsällä. Itsehän luin tuon vasta jälkikäteen, mutta hyviä pointteja silti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *