Ilmainen piirto-ohjelma!

Nyt on saatavilla ilmainen Autodesk Sketchbook Copic Edition osoitteessa http://copic.jp/en/sketchbook-ce.html !

Olen jo pitkään tuskastellut eri piirto- ja kuvanmuokkausohjelmien kanssa. Ostin viime kesän lopulla uuden Lenovo X61 Thinkpad Tablet -läppärin, jossa on kääntyvä, piirtokynällä käytettävä näyttö. Aiemmin käytin A6-kokoista Wacom Volito2-piirtolautaa, joten olin hyvin innoissani voidessani piirtää suoraan näytölle. Avomiehelläni on Wacomin Cintiq-piirtonäyttö, mutta hänen käyttäessä sitä en kehtaa aina varastaa sitä piirtelyyn. Lisäksi olin aina käyttänyt ilmaista Gimp-ohjelmaa, joten hänen koneellaan ollut Photoshop Elements olisi vaatinut uutta totuttelua.

Ongelma olikin ajurit. Lenovon läppärini käyttää Wacomin teknologiaa näytössään, joten Wacomin omien ajureiden pitäisi toimia. Muutenhan ne toimivatkin, mutta paineentunnistus, se kaikkein ihanin asia piirtokynässä, ei tietenkään toiminut. Tietyissä ohjelmissa, kuten Windows Journalissa ja ArtRagessa (joka on myös ihan kiva taiteiluun, mutta ei sovi omiin tarpeisiini) se toimi koneen omilla ajureilla, varmaan Photoshopissakin toimisi jos sellaisen hankkisin, mutta Gimp ja monet muut kokeilemani softat eivät vain totelleet.

Vaan tässä, juuri sattumalta löydetyssä Sketchbookissapa paineentunnistus toimii! Vielä pitää kokeilla, mitä tuossa limited editionissä onkaan ominaisuuksina, mutta siinä on tähän mennessä mukavin ensituntuma. Ei se Gimpiä taida korvata, mutta onpahan taas hetken intoa kokeilla väreillä leikkimistä.

Tässä ensituhru uudella softalla:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *