2015: Piirustusvuosi

Tee

Tämän päivän piirros Piirtokammoon.

Hei ja hyvää uutta vuotta!

Pitkästä aikaa blogin ääreen. Blogaaminen ei ole sujunut niin luontevasti kuin toivoin, mutta nyt on taas optimistinen olo ja oikeita tuloksiakin nähtävillä!

Tälle vuodelle on paljon piirtämistä luvassa liian pitkän tauon jälkeen useammankin projektin verran.

Viimeisin projekti on mieheni kanssa yhdessä aloittamamme blogi Piirtokammo, minne pyrimme piirtämään kuvan joka päivä tämän vuoden ajan. Huomaan heti, miten piirtäminen helpottuu sitä mukaa kun sitä tekee ja on hauskempaa kokeilla uutta, kun liika itsekritiikki karsiutuu vähitellen.

Samaa taitaa käydä myös blogaamisen suhteen! Piirtokammoon tulee myös kirjoitettua aina lyhyt teksti joka päivä, ja tänään päädyin myös pistämään tekstiä DeviantART-sivulleni sekä tänne.

Osasyynä on varmasti se, että kävin tänään Jyväskylän Taidemuseolla teehetkessä keskustelemassa mangasta, sarjakuvasta ja piirtämisestä. Jyväskylän eri museoilla on on nyt meneillään Japani on pop! -näyttelysarja, jossa esitellään mangaa, taidetta, nukkeja ja cosplayta. Minunkin piirroksiani on näytillä Taidemuseossa vielä tämän viikon loppuun asti. Tajusin tänään, että töitteni yhteydessä on DeviantART-sivuni osoite, vaikka en ole päivittänyt sinne mitään moneen vuoteen.

Muina projekteina olin syksyllä yliopiston pelisuunnittelukurssilla, missä peliä toteuttamatta tehtiin tarkka suunnitelma mahdollisesta pelistä. Perfektionismistani huolimatta suunnittelu oli hauskaa, ja hain keväälle peliprojektikurssille, jossa suunnitellusta pelistä tehdään myös toimiva prototyyppi. Minut valittiin graafikoksi, joten ensi viikosta alkaen saan tehdä töitä oppiakseni tekemään käyttökelpoista peligrafiikkaa.

Peleihin liittyy myös graduni, jota olen tehnyt yli puolitoista vuotta eikä loppua näy. Kaiken innokkaan harrastamisen lomassa pitäisi myös jaksaa paneutua työntekoon, jotta saisin tutkintoni ulos tämän vuoden aikana, mieluiten jo keväällä. Jatkosta ei ole vielä tietoa, mutta keskeneräinen gradu rajoittaa kaiken muun määrätietoista suunnittelua.

Olen myös neulonut, lukenut, pelannut, juonut teetä ja tehnyt kaikenlaista pientä kivaa viime aikoina mistä täällä voisi kertoilla. Katsotaan miten blogien käy kun opinnot jatkuvat, mutta onpahan henkiinherätetty useampikin vanha innostuksenaihe.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *